Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Τι λεξιλόγιο χρησιμοποιείς;

Από το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείς καταλαβαίνουμε και τι άνθρωπος είσαι.

Οι θετικοί άνθρωποι όταν τους ρωτάς μαύρο ή άσπρο, απαντούν κατευθείαν αυτό που θέλουν, ενώ οι αρνητικοί επιλέγουν αυτό που δεν θέλουν, για παράδειγμα θετικός : άσπρο, αρνητικός : όχι μαύρο

Οι θετικοί άνθρωποι σε συμβουλεύουν στρέφοντας σε στην αρετή και όχι στο ελάττωμα. Για παράδειγμα αρνητικός : απέβαλε το μαύρο από τη ζωή σου . Θετικός : θα ήταν καλό αν έβλεπες τα πράγματα πιο φωτεινά, τίποτα δεν είναι μόνο μαύρο ή μόνο άσπρο.

Οι θετικοί άνθρωποι σου λένε πως να το κάνεις και γίνονται εκείνοι το παράδειγμα για να στο δείξουν. Οι αρνητικοί σου λένε τι δεν πρέπει να κάνεις. Παράδειγμα αρνητικός : δεν πρέπει να βάζεις τόσο μαύρο σαυτο τον πίνακα.
Θετικός άνθρωπος : βάλε λίγο άσπρο εδώ και δω και άπλωσέ το, να θα σου δείξω πως.

Οι θετικοί άνθρωποι βλέπουν τι μπορεί να γίνει, τι μπορεί να λύσει το πρόβλημα για αυτό και ξεκινούν προτάσεις με το θα ήθελα, πιστεύω ότι καλό είναι, είμαι σίγουρη, κατά την άποψή μου κλπ. Οι αρνητικοί βλέπουν γιατί κάτι δεν λύνεται ή δεν μπορεί να γίνει και ξεκινάνε εκφράσεις όπως δεν γίνεται, μην προσπαθήσεις, δεν θα τα καταφέρω, δεν, μη, όχι κλπ

Οι θετικοί άνθρωπο συνδιάζουν πράγματα και χρισημοποιούν  το και στη ζωή τους. Οι αρνητικοί είναι απόλυτοι ή μαύρο ή άσπρο και χάνουν κομμάτια από τη ζωή τους.

Οι θετικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν λέξεις όπως, καλημέρα όλη μέρα, είμαι ευγνώμων, αγαπώ, χαρά μου κλπ. που έχουν πάντα θετικό πρόσημο. Επειδή σκέφτονται θετικά ντύνουν το λεξιλόγιο τους με χαρούμενες λέξεις οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Οι αρνητικοί άνθρωποι ακόμα και για κάτι ευχάριστο θα είναι εγκρατείς και τσιγκούνηδες με τις λέξεις τους : καλημέρα, όλα καλά, νιώθω καλά, ωραία.

Οι θετικοί άνθρωποι θα
καταλάβουν από μια ιστορία
το καλό παράδειγμα,
οι αρνητικοί το κακό παράδειγμα.

Όπως είσαι εσωτερικά έτσι εκδηλώνεις και ποιος είσαι εξωτερικά. Το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείς πάντα είναι ένας απλός αλλά και αποτελεσματικός τρόπος να ξέρουμε τι είδους άνθρωπο έχουμε απέναντι μας.

Φαίη Σουρή




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου